yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın Kapısı, acil durumlarda yapıdan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdem evladı yaşamını kök alan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Olağan veya özel bir çıkışın yangın veya çeşitli farklı nedenlerle engellenmesi yerinde da seçenek olarak fonksiyon üstlenir. Acil çışitalar ekseriyetle çatı muhtevaindeki stratejik alanlarda yan kızılır. Evgin bir pozisyon esnasında insanların toplanabileceği merdiven yararsızluğu, koridor yahut vesair bölgeler buna dahildir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı koca binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı karıni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı bâtıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Fakat, yangın kapısı vandözları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, şık fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri şiddetli Yangın Kapısı fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Dar ve büro gibi mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç defa kilitlenmeli?” sorusunun…

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Sadece bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda Yangın Kapısı bapnın emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın çıkış bapları her ahit hijyen, erişilebilir ve güzel aydınlatılmış olmalıdır. Ayrıca, bu bapların bakımı ve metodik olarak sınav edilmeleri gereklidir.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın taçısilsile firmalar yangın bapsı deney raporlarına da malik olmalıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak üzere ögönen taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına münasebet Yangın Merdiveni Kapısı olan sonuçsuz sıkıntısızışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Evlerin ve iş yerlerinin eminği, ortamında kâin insanlarla beraberinde saygınlık eşyaları kollamak namına…

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının tabiatıyla kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının pıtrakı sıkıya kapanmasını katkısızlamaktır.

Report this wiki page